Voorschriften digitaal bij de apotheker

Beste patiënt

Vanaf 15 september 2021 voorziet het RIZIV een zachte overgang naar het elektronisch voorschrift. Tot nu toe was de voorschrijver nog verplicht om een papieren bewijs van elektronisch voorschrift af te printen en aan de patiënt mee te geven. Dat is nu veranderd, voortaan kies je als patiënt zelf of je al dan niet een papieren voorschrift wil krijgen.

Papieren voorschriften hebben nogal wat nadelen: ze slingeren rond en liggen in de weg, maar als je ze nodig hebt dan vind je ze niet, en voor vervallen of verloren voorschriften moet je kopietjes vragen. 

Voortaan kan je ervoor kiezen dat je voorschrift rechtstreeks digitaal wordt doorgestuurd naar de apotheker. Deze kan jouw voorschrift dan uitlezen aan de hand van je identiteitskaart.

Wil je zelf ook nog zicht hebben op welke voorschriften voor jou beschikbaar zijn bij de apotheker? Met de gratis app Voorschrift op Zak kan je rekenen op een handige tool om zelf je digitale voorschriften te beheren. Voorschrift op Zak is voor iedereen beschikbaar op smartphone, tablet of PC. Je kan de app gratis downloaden in de app stores of via voorschriftopzak.be. De app is gevalideerd door de overheid. Na persoonlijke identificatie via itsme® krijg je beveiligde toegang tot je persoonlijke voorschriften. 


Team Huisartsen Halledorp

Alle Nieuwsberichten