COVID-19


IK HEB KLACHTEN

TEST?

Indien je milde klachten hebt, bel ons liever niet. Maak ook niet zelf een afspraak in onze agenda. We willen geen risico’s nemen voor onze patiënten. Je kan zelf een code aanmaken via https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat of via https://mijncoronatest.be/. Hiermee kan je zelf een afspraak maken in een testpunt/apotheek naar keuze. De locaties kan je ook via deze link terugvinden.

Je kan zelf ook een zelftest doen. Opgelet: De zelftest blijkt, zeker bij de huidig dominante omicron-variant, niet 100% betrouwbaar bij het begin van de besmetting! Via deze link https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/autotest kan je bij positieve zelftest een code aanvragen voor bevestiging via snelle antigeentest of PCR-test.

Bij het afnemen van een test blijf je in quarantaine tot het resultaat van de test bekend is. Bij negatief testresultaat mag je uit quarantaine gaan, maar blijf extra voorzichtig gedurende 1 week: beperk je sociale contacten, mijd kwetsbare personen, respecteer afstand, blijf telewerken en draag je mondmasker.

IK HEB COVID-19

 • Je blijft minstens zeven dagen thuis (dag 1 is de dag van de test of start duidelijke symptomen). Deze regel is voor iedereen gelijk : gevaccineerd of niet gevaccineerd, eender welke leeftijd.
 • Test u positief op basis van een PCR-test of een snelle antigeentest afgenomen door een zorgverlener (geen zelftest) dan zult u opgebeld worden door de contactopsporing om de regels van isolatie te bespreken. De officiële contactonderzoekers gebruiken altijd hetzelfde vaste nummer: 02 214 19 19. U kunt ook sms-berichten ontvangen, die komen van het nummer 8811.
 • Je mag na 7 dagen uit isolatie als je 3 dagen koortsvrij bent en je symptomen beter zijn. Blijf daarna nog gedurende 3 dagen extra voorzichtig!
 • Gedurende de isolatie zie je geen andere mensen.
 • Je kan een afwezigheidsattest aan ons vragen. Dit gebeurt bij voorkeur via mail.
 • Wat is normaal? Koorts, vermoeidheid, smaakverlies, geurverlies, spierpijn, verkoudheidsklachten.
 • Wat is abnormaal? Kortademigheid in rust.
 • Indien je ernstige klachten hebt of een lichamelijk onderzoek nodig hebt, kan je ons uiteraard wel bellen.

IK HAD EEN HOOG RISICO CONTACT

We spreken van een hoogrisicocontact indien u:

 • langer dan 15 minuten en van dichtbij in contact kwam met een zieke of besmette persoon;
 • of u of de zieke persoon geen mondmasker droeg en direct fysiek contact hadden;
 • of u met de zieke persoon een vervoermiddel deelde, ook al droeg u (beiden) een mondmasker.

De zieke of besmette persoon waarmee u zo contact had, zag u binnen een tijdspanne van 2 dagen voor de positieve test of het begin van de symptomen tot 7 dagen na de positieve test of het begin van de symptomen (of langer als de symptomen aanhouden).

Bent u huisgenoot van een besmet persoon of kreeg u bericht van besmetting van een hoogrisicocontact? U zult sinds 17 maart 2022 niet meer opgebeld worden door de contactopsporing.

Wat doen na een hoogrisicocontact?
 • U hoeft niet in quarantaine en hoeft zich niet te laten testen.
 • Er wordt sterk aangeraden om gedurende 7 dagen een FFP2 mondmasker te dragen bij contacten binnen en buiten het gezin. Indien het dragen van een mondmasker niet kan, is het aangeraden dagelijks een zelftest te doen (vanaf 6 jaar).
 • Krijgt u symptomen, dan laat u zich testen bij de apotheek of in een testcentrum.

AFWEZIGHEIDSATTEST - symptomen of positief getest

Wij maken enkel uniforme COVID-attesten aan.
Ook voor onderwijs en politie maken we geen uitzondering.

RESULTATEN PCR test

Je kan deze terugvinden op https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/ of via cozo.be

Indien de resultaten zijn gekend, komen ze direct hierop. Wij kunnen ze niet sneller raadplegen, daar wij via dezelfde weg kijken.

VACCINATIE

Als praktijk staan wij achter de vaccinatie. Vaccins hebben zich statistisch nog steeds bewezen.

Wij hopen dat u dit ook doet. Op deze manier zorgen we samen dat de ziekenhuiszorg niet wordt uitgesteld.

Je wordt misschien zelf niet altijd heel ziek. Hierdoor blijft het virus in circulatie en kunnen kwetsbare mensen worden besmet. In pieken van epidemie zorgt dit voor een enorme druk op ziekenhuizen en huisartsenpraktijken.

We blijven in eerste plaats huisartsen en willen ook graag onze zorg buiten Covid excellent blijven uitvoeren.

Via de nummer 1700 kan je vragen stellen over vaccinatie.

AFSLUITER

Wij blijven als team ons uiterste best doen om onze patiënten zo goed mogelijk bij te staan, fysiek én mentaal. Samen geraken we er!

Nuttige websites

Nuttige nummers

 • Vaccinatie? 1700
 • Covid-certificaat? 078 78 78 50
 • Contact-tracing? 02 214 19 19