Telefoondrukte en afspraken

Beste patiënt(e)

De laatste weken is het bijzonder druk op onze huisartsenpraktijk.

Wij doen er alles aan om al onze patiënten zo snel en zo goed mogelijk verder te helpen, en we weten dat we telefonisch soms moeilijk te bereiken zijn tijdens de voormiddag.

Normaal gezien hoort u sinds deze week een wachttoon met ingesproken boodschap als u tijdens de voormiddag of tijdens het beluurtje telefoneert en de lijn bezet is. Gelieve in dat geval gewoon even aan de lijn te blijven; van zodra de lijn vrij is wordt u doorgeschakeld.

Om de druk op de telefoonlijn te verminderen willen we u vragen om voor kleine medische vragen bij voorkeur te bellen in de namiddag tussen 14u en 15u. Op dat moment is er steeds een dokter die uw oproep beantwoordt.

Indien u zich ziek voelt en wil weten of het mogelijk een covid-infectie is, dan hoeft u voor een test niet te telefoneren naar de praktijk, maar kan u via een eenvoudige vragenlijst online een testcode ontvangen indien nodig. Zie hiervoor ons vorig nieuwsbericht.

Voor behandeling van wratjes is het belangrijk dat u wél telefonisch contact neemt met ons om een afspraak in te plannen. Wij beschikken immers niet altijd over de nodige vloeibare stikstof en het zou jammer zijn als u tevergeefs bij ons langskomt.

Voorts wensen wij u een gezonde winterperiode toe, en staan we als huisartsenteam steeds voor u klaar!

Alle Nieuwsberichten